Description
Beata i Igor – autors W kuchni wyznają zasadę, że można jeść wszystko: jedzenie to przyjemność, ale też paliwo, od którego zależą samopoczucie i poziom energii. W najnowszej książce znajdziesz 110 pomysłów na pełnowartościowe, wegetariańskie obiady, dodatki i desery , które następnego dnia idealnie wpasują się do lunchowego pudełka . A wszystko prosto i szybko, z ogólnodostępnych produktów: roślin strączkowych, kasz, makaronów, nabiału, jajek i oczywiście rozmaitych warzyw. Przy każdym przepisie podana jest wartość kaloryczna oraz podpowiedź, jak zmienić danie, wykorzystując inne składniki. Smaki? Jak zawsze u Praktykulinarnych: z różnych zakątków świata. Dhal z soczewicy, hash z serem halloumi, fasolowa fajita z makaronem, udon z warzywami i jajkiem, okonomiyaki, empanady z ciecierzycą, biryani, pad thai z tofu i jackfruitem, paella z kwiatem bananowca, curry „wurst”, kleftiko wegetariańskie, pudding chia z mango, granola kawowa i wiele, wiele więcej! Sięgnij po te kulinarne wrażenia i zadbaj o zdrowie, sylwetkę i planetę!
Zdrowie i diety
alergia na wodę, vigantol krople cena, babka jajowata roślina, bol brzucha domowe sposoby, balsam do ciala z mocznikiem, olbas, sulpiryd działanie, zbyt duża dawka leku na nadciśnienie, wygląd paznokci a choroby, wysypka po leku, prawidłowy poziom wit d3, allupol bez recepty
yyyyy