Description
SYNBIOTYK z otrąb orkiszowych to produkt z serii JOY DAYŹRÓDŁO BŁONNIKA I BAKTERII PROBIOTYCZNYCHPosiada certyfikat ekologiczny. 100% NATURY!Produkt wyróżniony przez Fundację Rozwoju Kardiochirurgiiim. prof. Zbigniewa Religi w Zabrzu.Absolutna wyjątkowość na polskim i europejskim rynku!SYNBIOTYK otrzymywany w procesie fermentacji substancji organicznych zawartych w otrębach, żywych kultur bakterii probiotycznych oraz ekstraktu z fermentacji liści jeżyny, liści czarnej porzeczki, liści poziomki, ziela skrzypu, owoców czarnej porzeczki i jeżyny, przeznaczone są do spożycia jako część codziennej diety.SYNBIOTYK z otrąb orkiszowych uzyskany w odpowiednim procesie fermentacji zawiera (min 4×107 jtk/g) żywych kultur bakterii probiotycznych, witaminy, minerały, kwasy organiczne, antyutleniacze i aktywne związki prozdrowotne będące produktami ich metabolizmu.Cechą bakterii probiotycznych jest ich zdolność do kolonizacji przestrzeni całego układu trawiennego i wydalniczego od jamy ustnej po jelito grube.Nie zawiera dodatku cukru, słodzików, aromatów i obcych barwników.Produkt bez konserwantów.12 miesięcy okresu przydatności do spożycia gwarantują znajdujące się w otrębach probiotycznych aktywne kultury bakterii kwasu mlekowego i antyoksydanty.Przeprowadzone na produkcie przez Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie, Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa badania przyśpieszonego procesu starzenia tłuszczy na przykładzie tranu wykazały wysokie właściwości antyoksydacyjne naszych otrąb probiotycznych.Znaczy to, między innymi, że znajdujące się w produkcie antyoksydanty i prozdrowotne bakterie mają także pozytywny wpływ na przedłużenie świeżości potraw w składzie których znajdzie się SYNBIOTYK serii JOY DAY.Składniki SYNBIOTYKU, w tym błonnik, bakterie probiotyczne oraz antyoksydanty wspomagają i wpływają na:częstotliwość wypróżnień,poziom cholesterolu,krążenie krwi i proces wzmacniania naczyń krwionośnych,procesy metabolizmu organizmu człowieka i obniżenie ryzyka procesów patogennych jelit,redukcję zaparć,pomagają wiązać cholesterol w jelicie wpływając tym samym na jego poziom we krwi,ochronę śluzówki (w tym jelita cienkiego i grubego)układ odporności immunologicznej organizmu,łagodzą objawy nietolerancji laktozy,redukują ryzyko pojawiania się alergii, w tym przeciwdziałają alergiom żywieniowym,na przywrócenie i regenerację prawidłowej flory bakteryjnej przewodu pokarmowego podczas lub po antybiotykoterapii,działanie ochronne przed nadkażeniami grzybiczymi,na obniżenie poziomu stresu,usuwanie z organizmu toksyn i metali ciężkich,ponadto błonnik potrafiąc wiązać wodę, pęcznieje w żołądku sprzyjając uczuciu sytości, zmniejsza uczucie głodu.Otręby probiotyczne są dla żywych kultur bakterii probiotycznych doskonałym nośnikiem ułatwiającym im przedostanie się do wnętrza organizmu w stanie żywym.Błonnik zawarty w otrębach jest doskonałym źródłem substancji stymulujących rozwój przyjaznej flory bakteryjnej jelita grubego, sprzyja jej rozwój i ochronę organizmu przed patogenami.Zalecane spożycie: 15 g (do 4 łyżeczek) 1 raz dziennie.UWAGA: utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia.Warunki przechowywania: oryginalnie zamknięte opakowanie przechowywać w miejscu chłodnym i przyciemnionym. Po otwarciu najlepiej spożyć w ciągu 15 dni.Skład podstawowy: otręby zbożowe orkiszowe, melasa z trzciny cukrowej, ekstrakt roślin: liści jeżyny, liści czarnej porzeczki, liści poziomki, ziela skrzypu, owoców czarnej porzeczki i jeżyny oraz naturalny kompleks żywych kultur bakterii probiotycznych (min 4×107 jtk/g), w tym: (Lactobacillus casei LMG P-17504; L. plantarum LMG P-21020 i LMG P-21021; L. delbrueckii ssp. bulgaricus LMG P-21905; L. acidophilus LMG P-21904; L. rhamnosus LMG P-21380, LMG P-23699 i DSM 16605; L. fermentum; L. lactis; Bifidobacterium breve LMG P-17500 i LMG P-17501; B. animals ssp. lactis LMG P-17502; B. longum DSM 16603; S. thermophilus LMG P-21908 i LMG P-17225) oraz antyutleniacze. (1 pudełko zawiera 150g.)Bakterie probiotyczne wspomagają trawienie pokarmu, redukcję wzdęć, perystaltykę jelit, częstotliwość wypróżnień, eliminację toksyn, są naturalnym składnikiem ochrony flory jelitowej człowieka i wpływają korzystnie na układ odpornościowy. Ponadto błonnik zwiększa poczucie sytości i wspiera kontrolowanie wagi organizmu.Pozytywne skutki spożywania SYNBIOTYKU odczuwalne są niemal natychmiast (np. redukcja wzdęć, wsparcie procesu trawienia i perystaltyki jelit).Produkt charakteryzuje się świeżym, naturalnym, kwaskowym aromatem i smakiem. Zalecany dla wszystkich dbających o zdrowie. Polecamy także osobom odchudzającym się, a także jako urozmaicenie diety dla wegan i wegetarian, może być także spożywany przez diabetyków.SYNBIOTYK z otrąb orkiszowych zalecany jest do bezpośredniego spożycia. Doskonale komponuje się jako dodatek do jogurtów, musli, płatków śniadaniowych, deserów mlecznych, koktajli owocowych, i owocowo mlecznych, surówek, jako posypka na kanapkę, do past np. serowych lub warzywnych i do innych potraw. (przejdź do przepisów)SYNBIOTYK jest także doskonałym, prozdrowotnym składnikiem chleba (pieczonego na drożdżach lub/i na zakwasie) oraz ciasteczek.
Preparaty medycyny naturalnej
dandelion root, nietolerancja laktozy, co to jest śpiączka, lek na brodawczaki
yyyyy