Description
Kolagen z Błony Jaja Kurzego z Biotyną 30 kaps. AlvanaekoSuplement Diety Nasza firma po wielu latach badań opracowała technologię pozyskiwania BŁON (membrama z jaj kurzych). Błony pozyskane naszą technologią uzyskały najwyższą jakość, oraz posiadają między innymi tak ważne dla organizmu składniki jak: KOLAGENBłona jajowa znajduje się pomiędzy białkiem jaja, a wewnętrzną warstwą skorupy mineralnej. Błony jajowe składają się z włókien białkowych pomiędzy albuminą, a wewnętrzną powierzchnią skorupy mineralnej. Białka charakteryzują się dużym stężeniem argininy, kwasu glutaminowego, metioniny, histydyny, proliny, dermatanu i siarczanu dermatanu oraz kolagenu, który jest szeroko stosowany jako surowiec w przemysłach: farmaceutycznym, kosmetycznym, biomedycznym i żywnościowym. Jest białkiem, stanowiącym podstawowy element tkanki łącznej utrzymującej bądź podtrzymującej inne tkanki ciała takie jak: skóra, kości, ścięgna, organy wewnętrzne, mięśnie, chrząstki i naczynia krwionośne. Stanowi on ok. 25% wszystkich białek obecnych w ciele. Posiada wysoką odporność na zrywanie. Produkcja kolagenu spada wraz z wiekiem, pojawiają się zmarszczki, a skóra staje się cieńsza, słabsza, suchsza i mniej odporna.Jak dotąd kolagen był izolowany głównie ze skór i kości pochodzenia wołowego i wieprzowego. Jednak po pojawieniu się znacznej liczby przypadków encefalopatii gąbczastej u bydła oraz pryszczycy u świń, te źródła są uważany za potencjalnie groźne dla zdrowia i życia człowieka. Stąd kolagen pochodzący z błon jajowych stanowi alternatywę. Ponadto w przeciwieństwie do kolagenu z innych źródeł charakteryzuje się on tym, że praktycznie nie powoduje alergii, a także tym, że jego właściwości nie odbiegają znacząco od właściwości kolagenu ssaków, jest więc dla ludzi bardzo bezpieczny pod względem biologicznym. HIALURONANBłony jajowe zawierają spore ilości hialuronanu, nazwa hialuronan obejmuje zarówno kwas hialuronowy jak i jego sole -hialuroniany np. hialuronian sodu. Jest to najwyższy poziom hialuronanu znaleziony w tkankach. Występuje on miedzy innymi w mazi stawowej, a także w ciałku szklistym oka. Błony pozyskiwane naszą metodą stanowią nowy początek surowcowy do mechanochemicznego otrzymywania fosforanów wapnia oraz biomateriałów. Składniki:kapsułka zawiera 758 mg sproszkowanej membrany skorupki jaja kurzego, charakteryzującej się bardzo dobrą przyswajalnością – naturalne bogactwo białka, kolagenu, kwasu hialuronowego, glukozaminy, siarczanu chondroityny pochodzenia naturalnego, 2 mg biotyny, żelatynowa otoczka kapsułki. Sposób użycia: 1-2 kapsułek dziennie w trakcie posiłku, nie przekraczać dziennej zalecanej porcji. Przechowywanie:Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej. Zabezpieczyć przed dostępem dzieci. Środki ostrożności:Produkt nie jest wskazany dla kobiet w ciąży i karmiących oraz osób uczulonych na jajka.Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany przez kobiety w ciąży, karmiące i dzieci bez konsultacji lekarskiej. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.Nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników.Zalecamy zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.Produkt jest niewskazany dla kobiet w ciąży i karmiących oraz osób uczulonych na jaja kurze.
Pozostałe suplementy
glucosum 5, zmiana materiału genetycznego komórki, bobini proszek, spray do stop, zmiany skórne na stopie, opuchniete nogi w ciazy, oklady chlodzace, przyczyna sepsy
yyyyy